Goed om te weten voor je hard gaat lopen

oranje casino Er zijn altijd veel mensen die interesse hebben in sporten. Maar voordat je begint met sporten, zoals hardlopen, is het goed om een aantal dingen in de gaten te houden. Wanneer je zonder goede voorbereiding aan de slag gaat, kun je blessures oplopen. Daarnaast kan het sporten tegenvallen, of het resultaat. Daarom heb ik een aantal dingen op een rijtje gezet die goed zijn om te weten.

Goede uitrusting

Wanneer je wilt beginnen met sporten, zoals hardlopen, is het goed om te investeren in goed materiaal. Goede schoenen en goede kleding zijn een perfect begin. Kies niet voor de goedkoopste variant, want dit zorgt er met zekerheid voor dat je een slecht resultaat krijgt en tegen problemen aan kunt lopen. Onder een goede uitrusting reken ik overigens ook een goed muziekapparaat, maar daarover meer bij het volgende punt.

Zorg voor goede muziek

Sporten en hardlopen zijn ontzettend leuk, maar je hebt motivatie nodig. Zelf doe ik dat in de vorm van muziek. Ik zoek een interessante lijst met nummers en die speel ik af tijdens het lopen. Eerste twee snelle nummers, dan een rustige en dat in een periode van een uur. Zorg er wel voor dat je de muziek niet heel erg hard op je oren hebt staan, want dan kun je de geluiden van de omgeving niet meer horen en dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Dat geldt niet alleen voor de mensen die buiten hard willen lopen, maar ook voor de mensen die in de sportschool aan de slag zijn. Een waarschuwing voor een botsing of iets dat omvalt, moet je wel kunnen horen, ook met muziek aan.

Bepaal je doelen van tevoren

Gaan sporten en hardlopen is een goed doel, maar het is niet je eigenlijke doel. Bepaal voor jezelf wat je wilt bereiken. Wil je gewicht verliezen, betere tijden neerzetten of beter in je vel komen te zitten? Probeer de voortgang bij te houden, dit geeft je namelijk motivatie, zeker wanneer je eerlijk blijft over de getallen. Wanneer je eenmaal begint met positief afronden, verlies je het overzicht en kun je het resultaat niet langer bijhouden.

Wanneer je voor jezelf duidelijke en vooral concrete doelen gesteld hebt, weet je waar je naartoe werkt en dat maakt het niet alleen makkelijker, het maakt het ook een stuk leuker.

Denk aan eten en drinken

Er zijn nog steeds mensen die langere afstanden afleggen of uren in de sportschool doorbrengen zonder dat zij eerst fatsoenlijk gegeten en gedronken hebben. Praktisch is dat niet. Je wilt dat jouw lichaam gaat presteren, maar je hebt jouw lichaam niets gegeven om prestaties mee te leveren. In de meeste gevallen heeft dit niet alleen een negatieve invloed op het resultaat, het zorgt er ook voor dat je schade toebrengt aan je lichaam en dat kan nooit de bedoeling zijn. Zorg ervoor dat je een uur voor het sporten goed gegeten hebt, dan presteer je namelijk het beste en breng je geen schade aan jouw lichaam toe.

In mijn volgende blog kunnen jullie meer lezen over mijn andere hobby’s.