Ren voor je leven

oranje casino Wat leuk dat je op mijn website komt kijken! Ik ben Scott en mijn vrienden hebben de naam van de website voor me bedacht, omdat ik altijd ‘Got to Run’ gebruik op de sociale media om aan te geven dat ik ga hardlopen. Zelf vond ik het bijzonder leuk gevonden, dus ik heb de naam van de website maar zo gehouden. Ik ben 28 jaar en kom uit Antwerpen, maar mijn ouders wonen buiten de stad. Hardlopen is mijn meest voorname hobby, al schrijf ik ook bijzonder graag.

Daarom ben ik deze website begonnen. Gewoon om eens te kijken hoe het allemaal gaat en hoe het werkt, en of er bezoekers komen. Als je dit leest, betekent dat in ieder geval dat er één bezoeker geweest is!

Waarom hardlopen?

Toen ik begon aan mijn studie, merkte ik dat ik al snel concentratieproblemen kreeg. Daarnaast kon ik ’s nachts niet meer slapen en dat irriteerde me, waardoor ik natuurlijk helemaal niet meer in slaap kon komen. Ik ging naar de huisarts toe en die vertelde me dat het normaal was. Ik kon wel slaappillen krijgen, maar dat wilde ik absoluut niet. Wanneer je eenmaal aan die troep begint, kom je er immers nooit meer een keer vanaf.

Daarom ging ik op het internet op zoek naar een oplossing en ik las dat lopen een goede optie was om beide problemen op te lossen. Aangezien ik net in Antwerpen was komen te wonen, was het voor mij direct een mooie manier om de stad te leren kennen. Maar lopen werd al snel saai, ik wilde er meer een uitdaging van maken en installeerde een app om de tijden en afstanden bij te houden. Om de tijden te kunnen verbeteren, moest ik wel hard gaan lopen en toen merkte ik dat ik me veel beter kon concentreren en ’s nachts veel beter sliep. Ik had de oplossing voor mijn probleem gevonden!

Waar hardlopen?

Antwerpen lijkt niet de meest ideale plaats om hard te lopen, maar wanneer je een beetje bekend raakt met de buurt waarin je woont, kun je eigenlijk overal wel hard gaan lopen. Het is verstandig om eerst eens te kijken hoe ver je ongeveer wilt lopen en daar een route voor te maken. Dat hoeft niet heel precies, het gaat meer om wat je ongeveer wilt doen en waar je terecht wilt komen. Veel mensen raden aan om hetzelfde rondje constant te doen zodat je de tijden kunt vergelijken, maar dat werkte voor mij helemaal niet.

Ik loop bij voorkeur elke keer ergens anders zodat ik elke keer weer iets nieuws zie. Intussen lukt dat natuurlijk al niet meer, maar dan loop ik alsnog nooit tweemaal hetzelfde rondje in een week. Gewoon om wat afwisseling te houden, maar ook om ervoor te zorgen dat de mensen niet denken dat ik gek ben. Dat ze me eenmaal voorbij zien rennen terwijl ik meezing met de muziek per week, dat vind ik namelijk wel genoeg. Straks gaan ze nog meezingen!

In mijn volgende blog ga ik jullie wat meer vertellen over wat goed is om te weten voordat je hard gaat lopen. Ik heb gisteren trouwens mijn vakantie geboekt naar Curacao. Heb er super veel zin in. Ik heb daar nog wel een vraag over. Wie kan mij helpen met een auto huren op curacao?